Marula-olie

Marula_optimized

De olie der oliën. Een wonderolie die steeds vaker wordt gebruikt voor lichaams- en haarverzorging is genaamd marula-olie. Wat zijn de eigenschappen? Wat is de werking op het haar en voor welk haartype is het het meest geschikt?

Waarom heeft het een olie van dronken olifanten? Lees er hieronder over!

Natuurlijk marula-olie wordt verkregen uit het zoete fruit van de marulaboom, welke in Afrika groeit. Het is vloeibaar, ietwat gelig en zeer mild. De vruchten zijn een delicatesse van lokale olifanten, die ze graag eten. Gefermenteerd fruit maakt olifanten dronken.

Marula-olie vs. arganolie

Het wordt vaak vergeleken met arganolie. Dit komt waarschijnlijk omdat ze beide uit Afrika komen en een vergelijkbare samenstelling hebben. Echter, marula-olie bevat veel meer oliezuur, wat het een veel betere olie maakt. Beide oliën hebben een andere aroma en prijs. Marula-olie is duurder dan arganolie, waarvan wordt gedacht dat het moeilijk te verkrijgen is en extreem kostbaar.

HOE WERKT MARULA-OLIE?

Natuurlijke marula-olie heeft een intense antioxidantenwerking, wat betekent dat het vrije radicalen effectief elimineert. Daardoor blijven de huid en het haar voor altijd jong, strak en sterk. Olie voorkomt veroudering en beperkt de gevolgen. Marula-olie bouwt binnenin de huidstructuur, wat een versterking van de hydrolipidelaag betekent. Haar en huid zijn dan beter gehydrateerd en beschermd tegen ongunstige externe factoren. Daarbij beschermt marula-olie tegen collageenverslechtering, elimineert het rimpels en verbetert het de huidelasticiteit. Daarom wordt marula-olie zo vaak gebruikt voor huidverzorging tijdens zwangerschap, voor het gebied rond de ogen en voor anti-cellulitemassages.

Werking van marula-olie op het haar

De opgesomde eigenschappen hierboven hebben natuurlijk niet alleen een invloed op de huid maar ook op het haar, wat wordt versterkt en bescherming krijgt. Daarnaast zorgt marula-olie ervoor dat het haar zachtheid krijgt, lekker glad is en een weelderige glans heeft. Het elimineert uitdroging, dus het haar wordt gemakkelijker te verzorgen door het herstel van vitaliteit.