Buriti-olie

Caryotaurens_optimized

Als je nog geen natuurlijke oliën hebt gebruikt voor een haaroliebehandeling, moet je dit proberen.

Je zult verrast zijn met wat een olie voor jouw haar kan betekenen.

De keuze van natuurlijke oliën is enorm. Je kunt gerust allerlei soorten haaroliën proberen om te ontdekken welke het beste is voor jou. Echter, als jouw haar relatief gezond is en vooral bescherming nodig heeft, of niet extreem beschadigd is maar verre van perfect is, probeer dan buriti-olie.

Buriti-olie wordt verkregen uit de zaden (kokosnoten) van de morichepalmboom. Vanwege de hoge concentratie van enkelvoudig onverzadigde en verzadigde vetzuren (aanwezig in ongeveer gelijke proporties) is deze olie geschikt voor zowel dik en zwaar laag poreus haar en medium poreus haar dat ietwat beschadigd is, kroest en moeilijk te temmen is, terwijl de puntjes droog zijn.

Buriti-olie heeft een levendige oranje kleur en een delicate ietwat violet geur. Naast de kostbare vetzuren die processen in de cellen verbeteren en huid- en haarveroudering tegengaan, bevat buriti-olie vitamines die gunstig zijn voor het haar.

  •  vitamine E – verjongt, maakt het haar sterker en voorkomt haaruitval door te zorgen voor de conditie van de haarzakjes
  •  vitamine A – garandeert een snellere groei en maximale versterking van het haar, terwijl het beschermt tegen de schadelijke invloed van externe factoren; het maakt het onmogelijk voor gifstoffen om de binnenste haarstructuren te penetreren

Buriti-olie zorgt voor de hoofdhuid, wat niet langer lijdt onder roos, droogheid of overmatige talgafscheiding. Het zal haargroei verbeteren, elasticiteit, vitaliteit en glans herstellen, terwijl de lokken een mooie geur krijgen, wat nog vele uren na het gebruik van de olie geroken kan worden. Buriti-olie zal het haar beschermen tijdens het drogen en beschermt de haarpuntjes tegen hoge temperaturen. Het wordt snel opgenomen en laat geen vettig laagje achter op het haar.