Cederolie

Conifercone_optimized

Cederolie – wat is dat?

Cederolie wordt verkregen van de noten van de Siberische pijnboom. Het wordt graag gebruikt in gezondheidsproducten. De beste effecten worden verkregen wanneer gebruikt in de vorm van een pure olie, of wanneer gecombineerd met andere natuurlijke oliën. Het product wordt verkregen middels koudpersen.

Daarbij moet het onverfijnd zijn om de waardevolle eigenschappen te behouden.

Wat zit er in cederolie?

Cederolie is rijk aan linolzuur uit de groep omega-6 (ongeveer 72%).

Het product verbetert de processen die plaatsvinden op cellulair niveau en vertraagt veroudering. Omega-6-vetzuren zijn perfect voor beschadigd haar met een hoge porositeit.

Verder bevat cederolie vijf maal meer vitamine E dan olijfolie. Dankzij dit kenmerk zal het veel beter zorgen voor de schoonheid en jeugdigheid van jouw lokken dan andere beschikbare cosmetica. De inhoud van vitamine E maakt dat het haar sneller groeit, en het voorkomt haaruitval.

Cederolie is ook rijk aan de volgende vitamines:

Vitamine A – boost de haargroei, versterkt zelfs heel zwakke lokken van hoge porositeit perfect

Vitamine C – is een sterke antioxidant die de weerbaarheid en densiteit van het haar verbetert

Vitamine B1 – is verantwoordelijk voor de juiste haargroei. Het bouwt opnieuw op en versterkt de haarschacht. Een tekort aan deze vitamine leidt tot overmatig haaruitval.

Verder is cederolie ook een geweldige bron van minerale bestanddelen. Het wordt gewaardeerd om zijn hoge hoeveelheid magnesium, ijzer en zink. Ze hebben niet alleen invloed op de haargroei, maar zijn ook verantwoordelijk voor de haardikte, glans en weerbaarheid. Daarbij voorkomen zij vroegtijdige vergrijzing.

Hoe werkt cederolie in haarverzorging?

Cederolie hydrateert zelfs uiterst droge lokken, herstelt elk tekort op het oppervlak van de stam, verhoogt glans en versterkt de haarwortels. Bovendien bedekt cederolie slierten met een beschermende laag die waterverlies voorkomt, evenals gifstoffen die erin willen. Als het gaat om de inhoud van vitamines, mineralen en omega-6-vetzuren, overklast cederolie andere oliën die worden gebruikt in haarverzorging. Na regelmatig gebruik van het product, zul je merken dat jouw hoofdhuid is gereinigd en jouw haar vol glans en kracht zit.