Zonnebloemzaadolie

Helianthus_optimized

Zonnebloemzaadolie heeft eigenschappen die vergelijkbaar zijn met olijfolie of druivenpitolie. Het wordt nog steeds vaker gevonden in de keuken, ondanks de hydraterende, versterkende eigenschappen en het geven van glans.

Als je wilt dat jouw haar zijdezacht is, probeer dan zonnebloemzaadolie.

Je wist het waarschijnlijk niet, maar de zonnebloem komt uit Spanje. Zonnebloemzaadolie wordt verkregen via het proces van mechanisch koudpersen van zaden die je graag eet. Voor culinair gebruik is zonnebloemzaadolie verfijnd, dus de proporties van vetzuren zijn veranderd. Helaas verliest het door dit proces al zijn waardevolle stoffen. Zonnebloemzaadolie voor cosmetische doeleinden moet onverfijnd zijn, hoewel het extreem moeilijk is om het zo te kopen.

Wat zit er verborgen in de zonnebloem?

Zonnebloemzaadolie is een bron van vitamines (bijv. E met antioxidantenwerking). Het bestaat voor meer dan 60% uit linolzuur, waardoor deze olie perfect is voor de verzorging van beschadigd haar. Het zorgt voor regneratie van hoog poreus haar, waarvan de cuticula openstaan en de haarschacht blootstellen. Naast het zuur en de vitamines, bevat zonnebloemzaadolie ook fosfolipiden, caroteen en was. Allen hebben bepalde eigenschappen.

Zonnebloemzaadolie – werking

Natuurlijk zonnebloemzaadolie kan niet alleen de keuken regeren. Het zal ook perfect zorgen voor haar en huid, ondanks dat het ten onrechte niet wordt gewaardeerd als cosmetisch ingrediënt.

1. Het penetreert het haar en hydrateert, voedt en versterkt.
2. Werkt als verzachtend middel, bouwt een beschermende en glad makende laag op het haaroppervlak.

Zonnebloemzaadolie voor het haar

Heel vaak wordt het gebruikt voor haarverzorging, omdat het precies is waar het de vitalitet toevoegt. Het verbetert de conditie, maar boven alles versterkt het het haar en vult het tekorten aan voedende stoffen aan. Zonnebloemzaadolie voor het haar is aanbevolen om het tegen gespleten puntjes te beschermen, en te voeden. Het haar wordt voorzien van glans en gladheid. Perfect voor beschadigd haar dat vatbaar is voor breuk en uitvallen.