Kokosolie

Coconut_optimized

Als we een olie moesten kiezen die zeker vaker wordt gekozen voor haarverzorging, is dat kokosolie. Vrouwen houden er net zoveel van als ingrediënt voor hun eten. In de onverfijnde versie is kokosolie een natuurlijke haarconditioner met bewezen effectiviteit.

Wat is het dat je er niet over weet?

Dit is een van die oliën die niet verkregen wordt uit zaden of noten. Kokosolie wordt mechanisch geperst kokosnootpulp, ofwel palmfruit. Meestal is kokosolie beschikbaar in twee versies. Mooi aromatisch ongeraffineerd is geweldig voor gebruik in cosmetica, terwijl de pure en verfijnde olie zonder geur geschikt is voor bijv. frituren.

Kokosolie = natuurlijke haarconditioner

De eigenschappen van kokosolie moeten goed bekend zijn bij alle vrouwen omdat het de meest populaire natuurlijke cosmetica is. Op kamertemperatuur heeft het de vorm van een witte, zachte boter, dus het ziet er meer uit als een haarmasker. Het wordt een natuurlijke haarconditioner genoemd, omdat het geweldig is voor haarverzorging.

Koudgeperste, ongeraffineerde kokosolie voor haar:

  •  heeft antibacteriële en anti-schimmelwerking,
  •  biedt diepe hydratatie (voorkomt waterverlies),
  •  beschermt de delicate haarvezels effectief,
  •  herstelt het haar met een gezonde glans,
  •  “kalmeert” de hoofdhuid en normaliseert de functies.

Natuurlijke kokosolie is geweldig voor meer dan alleen har. Het wordt vooral gewaardeerd door stijl, gezond en glad haar, waaraan het bescherming geeft. Vaak wordt kokosolie ook gebruikt als supplement voor vele cosmetica voor het gezicht en het lichaam.

Kokosolie is NIET geschikt voor beschadigd haar!

Het wordt veel geloofd dat kokosolie beschadigd haar regenereert. Dit is fout! Je moet onthouden dat, of de olie matcht met een gegeven haartpe of niet, wordt bepaald door de essentiële vetzuren in de olie. Kokosolie bestaat vooral uit verzadigde vetzuren, wat het een penetrerende olie maakt, perfect voor laag poreus haar. Beschadigd haar kan lijden onder kroezing na het aanbrengen. Het is zeker beter voor haarverzorging van gezonder haar, als beschermend, glans gevend en hoofdhuidirritatiekalmerende cosmetica.