Korianderzaadolie

Coriandrum_optimized

Korianderzaadolie – wat is het?

Korianderolie wordt verkregen door het koudpersen van korianderzaad. Op deze manier worden vettige stoffen verkregen, die niet anders zijn dan bekende en veelgebruikte culinaire kruiden. Korianderzaadolie wordt vooral gebruikt voor het versterken van het haar. Waarom?

Wat zit er in de olie die wordt verkregen uit dit populaire kruid?

Wat zit er in de samenstelling van korianderzaadolie?

Korianderzaadolie bestaat uit tal van onverzadigde vetzuren, foliezuur en betacaroteen. Dankzij dat alles biedt het de hoofdhuid de juiste verzorging, verbetert het de processen op het oppervlak.

Korianderolie bevat ook talloze vitamines: A, C, K. Deze dragen bij aan haarherstel, gaan verouderingsprocessen tegen in de lokken en versterken de haarzakjes. Door deze werking groeit het haar sterker en dikker. Verder nebat korianderzaadolie veel mineralen: kalium, calcium, ijzer en magnesium. Een tekort aan deze mineralen veroorzaakt verzwakking van het haar en uitvallen. Mineralen zijn een van de ingredienten die het meest essentieel zijn voor het functioneren van het haar. Deze zijn direct verantwoordelijk voor hoe dens het haar is en zorgen ervoor dat het sterker groeit.

Korianderzaadolie – wat is de werking op het haar?

Korianderolie versnelt de haargroei vanwege de directe werking op de haarzakjes. Voorkomt gespleten puntjes en elimineert roos en overtollige talgafscheiding. Het zorgt niet alleen voor de hoofdhuid en haarzakjes, maar ook voor de algehele uitstraling van de lokken. Om deze reden verbetert korianderolie de glans en maakt het het haar zijdezacht.