Rozemarijnolie

Rosmarinus_optimized

Rozemarijn is een van de meest voorkomende kruiden die in de keuken wordt gebruikt. Het doet veel meer dan de smaak van voedsel verrijken. Het wordt gebruikt voor het extraheren van rozemarijnolie dat de bron is van vitamines, mineralen, eiwitten en vetzuren. De olie biedt waardevolle genezende en verzorgende eigenschappen.

Hoe werkt het in haarverzorging?

Het product kan opscheppen over eindeloze eigenschappen. Rozemarijnolie helpt om diabetes te behandelen, verbetert het immuunsysteem, voorkomt verschillende ziektes, heeft een gunstige invloed op de ogen, verlicht buikpijn, beschermt tegen zweren, verbetert het werk van de lever, concentratie en geheugen, en heft de negatieve effecten van stress op. Er is nog meer…

Rozemarijnolie in cosmetica

Rozemarijnolie wordt veel in cosmetica gebruikt. Het toont uitzonderlijke verzorgende kwaliteiten. Cosmeticabedrijven voegen het graag toe aan hun producten, zoals anti-cellulitisproducten, omdat de olie elasticiteit geeft en opwarmende eigenschappen heeft. Natuurlijk rozemarijnolie is in staat om de verschijning van rimpels te blokkeren, daarom is het aanbevolen voor de rijpe huid. Rozemarijnolie is vaak een ingrediënt van haargroeiproducten.

Natuurlijke schat voor het haar

Rozemarijnolie kan net zo vaak worden aangebracht op het haar als voor huidverzorging. Als je het regelmatig gebruikt, zal het ervoor zorgen dat je haar er altijd geweldig en gezond uitziet. Het verbetert de microcirculatie in de huid, daarom:

  •  versterkt het de haarzakjes,
  •  voorkomt het dat haarpuntjes splitsen,
  •  biedt het een juiste hydratatie,
  •  geeft het glans en gladheid,
  •  vergemakkelijkt het styling,
  •  (vooral!) snelt het de haargroei,
  •  elimineert het roos en onstekingen,
  •  voorkomt het verlies van volume.

Rozemarijn gebruiken

Je moet rozemarijnolie slim in haarverzorging gebruiken. Je moet het niet te veel op de hoofdhuid aanbrengen, want deze olie heeft opwarmende eigenschappen. Wanneer je het op de hoofdhuid aanbrengt, is het veiliger om het te mengen met wat andere producten voor het aanbrengen. Echter, voel je vrij om het aan het haar aan te brengen zonder extra cosmetica.