Jojoba-olie

Jojoba_optimized

Olie van de altijd groene jojobastruik is het beste voor beschadigd haar. Sterker nog, het moet was worden genoemd, want het wordt hard wanneer het in de koelkast wordt gezet.

Het is een remedie voor alle haargerelateerde problemen, want het bevat de ideale proporties vetzuren omega en squalaan.

Waar komt het vandaan? Jojoba-olie wordt verkregen van de Simmondsia Chinensis – in tegenstelling tot de naam – het komt niet uit China. Dis is een struik die veel voorkomt in woestijnregio’s in Midden-Amerika. De kleine zaadjes van organisch jojoba bevatten veel olie met kostbare eigenschappen.

Hoe werkt jojoba-olie?

Jojoba-olie ziet eruit als een vloeibaar gouden was, wat gemakkelijk aan te brengen is op de huid en heel snel wordt geabsorbeerd zonder een vettig laagje achter te laten. Het is een olie met vederlichte formule, dat ook een stabiele olie is. Door de diepste haarlagen te penetreren, voedt en versterkt jojoba-olie. Het beperkt overmatig waterverlies door cellen in de huid en het haar, terwijl de structuur tegelijkertijd vergelijkbaar is met de natuurlijke stoffen in talg. Hierdoor reguleert jojoba-olie voor het haar de vettige hoofdhuid en is het verantwoordelijk voor de juiste pH.

Jojoba-olie voor haar:

  •  voorkomt droogheid, omdat het het haar beschermt tegen waterverlies,
  •  kalmeert hoofdhuidontstekingen, dus het elimineert o.a. roos,
  •  reguleert talgafscheiding, wat vettig haar beperkt,
  •  beschermt tegen vrije radicalen en voorziet het haar van gezondheid,
  •  verbetert het werk van follikels, wat invloed heeft op de versterking van het haar.

Gebruik van jojoba-olie

Niet veel planten bevatten het zeldzame omega-7-zuur en zo’n perfecte balans tussen omega-3 en omega-6-zuren. Sterker nog, deze zijn verantwoordelijk voor het feit dat jojoba-olie zo geweldig is voor het haar. Het kan worden aangebracht op de gehele lengte van het haar, op alleen de puntjes en op de hoofdhuid. Het wordt geweldig geabsorbeerd en laat alleen een zijdezachtheid achter op het haar.