Pracaxi-olie

Pentaclethra_optimized

Je hoort waarschijnlijk voor het eerst over deze olie en je kunt alleen maar denken: hoe spreek je de naam uit? Je kunt beter denken waarom pracaxi-olie een favoriet is van het exclusieve merk Kerastase. Wat zijn de eigenschappen?

Waarom moet je het gebruiken in haarverzorging?

Pracaxi-olie heeft een nootachtige geur en lichtgele kleur. Natuurlijke pracaxi-olie heeft een wasconsistentie op kamertemperatuur. De verzorgende en genezende eigenschappen zijn ongelooflijk.

Wat is pracaxi-olie?

Pracaxi is een veel voorkomende naam voor een tropische plant genaamd Pentaclethra macroloba, die groeit in de vochtige en zonne rehio’s van Zuid-Amerika. Deze altijd groene boom kan tot 35 meter hoog groeien. In de bloeiperiode zijn kleine bloemen met paarse blaadjes zichtbaar. Ondanks het feit dat de bloewijze maar ongeveer 200 bloemen is, is er slechts een fruit dat daarna verschijnt. De zaden in het fruit zijn degenen die gebruikt worden voor het verkrijgen van pracaxi-olie.

Hoe werkt pracaxi-olie?

Het werd al eeuwen gebruikt door de inheemse bevolking van het Amazonegebied vanwege de helende eigenschappen. Momenteel wordt pracaxi-olie gebruikt als geweldig supplement voor haarconditioners. Het is vaak een ingrediënt in ecologische cosmetica. Wat zijn de eigenschappen?

  •  Voorkomt overmatig haaruitval.
  •  Maakt kammen gemakkelijker en maakt haar glad.
  •  Beschermt het haar tegen gespleten puntjes.
  •  Ontstekingsremmende en kalmerende invloede op de hoofdhuid.
  •  Voorkomt schimmelinfecties die resulteren in o.a. roos.
  •  Regenereert beschadigde haarstructuur.
  •  Maakt lokken glanzend.

Wat zit er in pracaxi-olie?

Natuurlijk pracaxi-olie wordt ook vaak gebruikt in cosmetica voor haarverzorging vanwege een zeer belangrijke reden. Het bestaat uit zes maal zoveel beheenzuur dan bijvoorbeeld noten. In de samenstelling zitten ook sterk hydraterende stoffen, zoals lignocerinezuur, veel vitamines en mineralen, die ook essentieel zijn voor het haar.