Sesamolie

Sesame_oil_optimized

Sesamolie wordt verkregen uit sesamzaad. Zodat het al zijn kostbare eigenschappen zal behouden, moeten zaden koudgeperst zijn en de olie ongeraffineerd. Op deze manier krijg je sesamolie dat niet alleen geschikt is voor de culinaire wereld, maar ook in de cosmetologie, het is een ingrediënt voor gezicht- en handcrèmes, haarconditioners en vele andere cosmetica voor huid- en haarverzorging.

Sesamolie is geweldig als individuele “vettige” cosmetica voor voeding en haarherstel.

Natuurlijke oliën bieden het haar het ultieme herstel, bescherming en zorgen ervoor dat de lokken er mooi uitzien. Sesamolie geeft het haar glans en elasticiteit, zodat het haar vol leven zit en zichtbaar zacht is om aan te raken.

Dankzij de diversiteit van vetzuren omega-9 en omega-6 is sesamolie geschikt voor zowel medium poreus haar en extreem beschadigd hoog poreus haar met geavanceerd mat oppervlak.

Sesamolie wordt vaak toegevoegd aan de cosmetica voor zonnebescherming, omdat het uv-filter bevat met hoge factor, wat het haar effectief beschermt tegen zonnestraling en de effecten van foto-veroudering.

Indien op regelmatige basis gebruikt voor haaroliën, zal sesamolie roos verwijderen en droogheid elimineren, waardoor de huid en schoon en goed verzorgd uitziet. Hiedoor zal het haar worden verzekerd van de beste conditie voor groei. De unieke eigenschappen en juiste grootte van de deeltjes maken dat sesamolie in staat is om de binnenste haarstructuren te penetreren en het diep te voeden, als ook het werk van de haarzakjes te verbeteren door ze te versterken. Haar zal niet meer uitvallen en groeit sneller. Verder regenereert regelmatig gebruik van sesamolie niet alleen het haar, maar geeft het ook schoonheid en voorkomt het kroezing.