Tamanu-olie

Tamanu_oil_optimized

Natuurlijke genezing voor alle huidproblemen: tamanu-olie. Het elimineert ontstekingen die vaak voorkomen, zoals acne of atopisch eczeem. Het vindt ook zijn nut in haarverzorging van beschadigd en droog haar dat regeneratie en versterking vereist.

Het is naar ons overgebracht vanuit de eilanden in de Stille Oceaan, en het heeft direct de harten van vrouwen gewonnen met zijn werking.

De introductie van tamanu-olie moet beginnen met een uitleg omtrent de herkomst van deze olie. Calophyllum-planten komen veel voor in Madagascar, in Zuid-Azië, eilanden in de Stille Oceaan en in Zuid-Amerika. Daarom was de tamanu-olie eerst, terwijl de populariteit vandaag de dag elke hoek van de wereld heeft bereikt.

Exotische genezing – tamanu-olie

Dit is de meest aanbevolen olie voor de huid met acne vanwege sterk ontstekingsremmende, antibacteriële, anti-schimmeleigenschappen en stimulatie van weefsel om te regenereren. Tamanu-olie is onvervangbaar, een volledig natuurlijke genezing. Wat kan het nog meer doen?

Tamanu-olie bij verzorging

Puur tamanu-olie absorbeert perfect in de huid, biedt elasticiteit, hydratatie en herstel van voeding. Het regenereert, verbetert de huidconditie en voorkomt vroegtijdige veroudering. Daarbovenop kan het de weerbaarheid van lichaamscellen voor schadelijke factoren verbeteren. Het voorkomt mee-eters, dus het wordt vaak gebruikt als aanvulling op huidverzorgingscosmetica, zoals gezichtscrèmes.

Wat is de werking van tamanu-olie op het haar?

Tamanu-olie kan vrij worden gebruikt om in het haar en de hoofdhuid in te wrijven. Echter, het moet worden uitgespoeld, omdat deze olie vrij dik en vettig is. Daarbij heeft de olie een intense geur en donkerbruine kleur. Het is aanbevolen voor problematisch haar, zoals roos, follikelontstekingen, overmatig haaruitval en kaalheid. Tamanu-olie:

  •  reguleert talgafscheiding in de hoofdhuid,
  •  voorkomt kroezing,
  •  versterkt en voedt zwak en fijn haar,
  •  legt de nadruk op de natuurlijke krul,
  •  maakt glad, biedt glans en maakt kammen gemakkelijker,
  •  beschermt de haarpuntjes tegen gespleten puntjes.