Maïsolie

Maize_optimized

Het is vaak wat je bij de hand helpt dat je het meest helpt. Deze regel blijkt waar te zijn in het geval van haaroliën. Niet alleen de dure oliën zijn degene die een grote impact hebben op het haar. Maïsolie heeft geweldige voedende, elasticiteit-herstellende eigenschappen, maar kalmeert ook irritaties en verbetert de bloedstroom in de huid.

Hoe werkt het op het haar?

Het wordt verkregen door het proces van koudpersen van maïsscheuten. Deze zijn gescheiden van het graan tijdens het freesproces. Maïsolie heeft een intens oranje kleur. De verfijnde (gezuiverde) versie is veel lichter. Echter, voor haarverzorging is het beter om niet-verfijnde maïsolie te gebruiken, want deze bevat de meeste voedende stoffen.

Wat zit er in maïsolie?

Voor het grootste gedeelte bestaat maïsolie uit EFA’s, ofwel essentiële onverzadigde vetzuren. Het bevat zelfs 70% linolzuur en wat minder oliezuur. Daarbovenop is maïsolie rijk aan fytosterolen, vitamine K en vitamine E, waarvan wordt geloofd dat zij de meest effectieve verjongende stoffen zijn.

Voor welk haartype?

Wanneer je de hoeveelheid vetzuren omega-6 en vergelijkbare hoeveelheid omega-3 in gedachten neemt, kan dit worden gebruikt voor twee haartypes. Maïsolie is voornamelijk aanbevolen voor hoog poreus haar. Echter, de werken zal ook geweldig zijn voor medium poreus haar dat vatbaar is voor een verslechtering van de conditie. Het is geschikt voor droog, beschadigd, zwak en problematisch haar.

Maïsolie – eigenschappen

Boven alles voedt maïsolie effectief de cellen die een tekort hebben aan essentiële voedende stoffen. Het verbetert de microcirculatie, wat bijdraagt aan een verbetering van de gezondheid, maar ook een invloed heeft op het uiterlijk. Deze olie kalmeert allerlei irritaties dankzij de zuurbalans, voorkomt waterverlies.

Wat is de werking op het haar?

Maïsolie kan gemakkelijk worden gebruikt voor een haaroliebehandeling. Het vergemakkelijkt de opname van calcium en als gevolg voorkomt het overmatig haarverlies. Het verbetert de bloedstroom in de hoofdhuid en dit is ten gunste voor de groei van gezond en sterk har. Maïsolie zorgt ervoor dat het haar sneller en sterker groeit, en zorgt ervoor dat het haar minder uitvalt. Daarnaast zal een haaroliebehandeling hiermee helpen om een mooie glans en gladheid te geven, het kammen te vergemakkelijken en de verouderingsprocessen in de cellen tegen te gaan.