Brahmi-olie

Brahami_optimized

Wat is brahmi?

Deze plant is al eeuwen bekend in Azië. Het biedt uitstekende haarvoeding en herstellende eigenschappen, daarom wordt het nog steeds gebruikt en gewaardeerd door Hindoevrouwen. Brahmi is een groene plant die wordt gedrenkt in een natuurlijk olie (zoals kokosnoot) om een perfecte haarconditioner te worden.

Alle waardevolle ingrediënten van brahmi gaan direct naar de olie.

Wat zit er in brahmi-olie?

Boven alles bevat brahmi flavonoïden die vrije radicalen verwijderen evenals gifstoffen uit de cellen en voorkomen dat zij het haar penetreren. Bovendien zit brahmi-olie vol fytosterolen die gunstig zijn voor het haar en de huid dankzij een uitzonderlijk vermogen om de synthese van collageen te stimuleren. Fytosterolen laten brahmi ook je haar hydrateren, en bieden anti-onstekings- en anti-schimmeleigenschappen. Als gevolg is de hoofdhuid schoon en gezond. Steroidale saponinen die zijn opgenomen in brahmi verbeteren de bloedvaten en garanderen dus een betere opname van de olie. Verder heeft brahmi – indien gemengd met natuurlijke olie – een gunstige invloed op jouw haar dankzij goede vetzuren in een gegeven olie.

Wat zijn de voordelen van brahmi op het haar?

Niet alleen pakt brahmi haaruitval en broosheid aan, maar het boost ook de haargroei en maakt het dikker. Brahmi regelt de processen in de hoofdhuid, vertraagt de haarveroudeing en vergrijzing. Regelmatig gebruik van brahmi geeft glans, vitaliteit en kracht. Het maakt de haarzakjes sterker voor een gezonde en snelle groei.