Avocado-olie

Avocado_optimized

Avocado-olie wordt verkregen door het persen van (in de meeste gevallen koudpersen) van het vlees van de vrucht die in groene bomen van de laurierboom groeit. Ondanks dat het absoluut heerlijk is, is het fruit ook uitzonderlijk rijk aan voedende stoffen.

Wat kun je zoal vinden in avocado-olie?

EUFA – Essentiële Onverzadigde Vetzuren

Avocado-olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, voornamelijk omega-9- en omega-6-zuren. Hun missie is het versterken van de natuurlijke beschermlaag van de huid. Ter verduidelijking, wanneer de natuurlijke lipidelaag van de huid sterk is, zweet men minder, wat natuurlijk verantwoordelijk is voor een juiste hydratatie van de huid. Onverzadigde vetzuren in avocado-olie bewijzen ook dat zij in staat zijn om de huid te voeden en allergische reacties te stoppen.

COMPLEX VAN ZEVEN VITAMINES

Avocado-olie is ook bekend als olie van de zeven vitamines. Alhoewel de concentratie van elk van de vitamines anders is, is het nhog steeds een prachtige hoeveelheid waardevolle stoffen voor het menselijk lichaam. Het is duidelijk dat vitamines alleen een gunstige werking hebben, maar op welke processen hebben zij in het bijzonder invloed?

Vitamine B – vitaminegroep met multidimensionale werking: Pantotheenzuur (B5) stimuleert haargroei en vergemakkelijkt de absorptie van andere vitamines, Foliumzuur (B9) vergemakkelijkt de juiste ontwikkeling van cellen, Pyridoxine (B6) voorkomt haaruitval en zorgt ervoor dat de haarkleur langer blijft, Thiamine (B1) helpt bij wondheling en het verlichten van irritatie van de huid, Riboflavine (B2) is verantwoordelijk voor het in goede conditie houden van haar, huid en vingernagels, Niacine (B3) gaat huidimperfecties tegen die zijn ontwikkeld door uitdroging.

Vitamine A – elimineert haaruitval, de broosheid en algehele slechte conditie van lokken.

Vitamine E – zorgt voor een juiste bloedstroom in de hoofdhuid.

Vitamine H – verlicht huidirritaties en verbetert de haarconditie.

Vitamine K – beschermt effectief, werkt anti-bacterieel, antischimmel en ontstekingsremmend.

Vitamine PP – werkt kalmerend en gaat schimmelinfecties tegen.

Vitamine F – stimuleert huidherstel.

MINERALENSET

Natuurlijk avocado-olie is ook een krachtpatser met mineralen die verantwoordelijk zijn voor de juiste haar- en huidvoeding door het lichaam te voorzien van essentiële micro-elementen.

Magnesium – neemt deel aan de eiwitproductie, waaronder keratine – het natuurlijke element van haar.

Mangaan – stimuleert de juiste haargroei en elimineert prolemen van vermoeidheid.

IJzer – oefent invloed uit op een juiste haarstructuur.

Fosfoor – is verantwoordelijk voor haargroei en geft lokken flexibiliteit.

Kalium – versterkt het haar en gaat het haaruitvalprobleem tegen.

Natrium – helpt met het elimineren van het probleem van broosheid, haaruitval en vermoeidheid.

Zink – heeft een positieve invloed op de schoonheid van het haar.