Roucou-olie

Roucou_optimized

Davines haarstylisten houden van roucou-olie. Het kan worden gevonden in bijna alle cosmetica van dit merk. De olie is een sterke antioxidant, wat het haar beschermt tegen uv-straling, hydrateert en kroezing voorkomt.

Wat moet je weten over roucou-olie?

Informatie over de boom waarvan roucou-olie wordt verkregen is vaak verscholen onder verschillende namen. In het Latijn is de naam Bixa Orellana, maar je kunt het ook vinden onder de naam Roucou, Anatto, Urucum of Achiote. Al deze namen gaan over dezelfde plant die wordt gewaardeerd door de inheemse inwoners van Amerika, met de beschermende en helende eigenschappen.

Roucou-olie. Waar komt het vandaan?

In de tropische bossen van de Amazone groeit een boom die elk jaar het fruit produceert dat lijkt op kleine kastanjes met een schild. In het stekelige schild zitten dieprode zaden verborgen, die worden verkregen om roucou-olie te verkrijgen. Deze bevatten niet veel olie, dus om een liter roucou-olie te persen zijn veel zaden nodig.

Wat zit er in roucou-olie?

Laten we eens wat beter kijken naar de rode roucou-zaden. Koudpersen zorgt ervoor dat deze olie al zijn kostbare ingrediënten behoudt, die je in de vruchten kunt vinden. En dit zijn boven alles een enorme hoeveelheid bixine. Dit is een kleurstof die verantwoordelijk is voor de kleur van de zaden. Echter, dit is niet het enige geweldige ingrediënt als het gaat om haarverzorging. Roucou-olie bestaat ook uit: magnesium, calcium, selenium, vitamine A en antioxidant in de vorm van vitamine E.

Daarom… wat is de werking van roucou-olie?

Natuurlijke roucou-olie wordt gezien als een van de beste antioxidanten. Het bevat sterke eigenschappen van dit soort, dus het voorkomt verouderingsprocessen effectief in de huid- en haarcellen. Indien op regelmatige basis gebruikt, verbetert roucou-olie de elasticiteit, biedt het zachtheid en herstelt het de verzwakte keratinestructuur.

Werking van roucou-olie op het haar:

  •  gemakkelijker kammen,
  •  voorkomt kroezing en opvliegend haar,
  •  gaat vroegtijdige vergrijzing van het haar tegen,
  •  beschermt tegen zonnestraling,
  •  behoudt het hydratatieniveau.