Babassu-olie

Babassu_optimized

Kokosolie wordt gezien als uitzonderlijk voedende voedingsolie met medische werking. Het kan net zo vaak worden gevonden in voedingsproducten als in cosmetica. Ondanks dat het een van de gemakkelijkst te kopen plantaardige oliën is, zoeken veel vrouwen een soort van zijn analoog. Om die reden kiezen ze babassu-olie.

Maar is het een goede vervanging voor kokosolie?

PRIJS/BESCHIKBAARHEID

Het geweldige voordeel van Babassu-olie is de scherpe prijs die zelfs enkele malen lager kan zijn dan die van kokosolie. Het is zeker allemaal afhankelijk van de plek waar we het product besluiten te kopen. Echter, in de meeste gevallen zijn online winkels de plekken die de laagste prijzen van de olie aanbieden. In tegenstelling tot wat je zou verwachten, is het niet moeilijk om toegang te krijgen tot Babassu-olie. Beide oliën worden gecategoriseerd als exotisch, daarom zijn beide natuurlijke cosmetica op dit punt gelijk.

CONSISTENTIE

Babassu-olie heeft een bijna identieke consistentie als kokosolie. Beide producten lijken op een romige boter en de formule wordt vloeibaarder wanneer het warmer wordt. Het is het waard om op te merken dat kokosolie geelig wordt, terwijl de consistentie van Babassu-olie doorzichtig is als het eenmaal vloeibaar wordt. Bovendien smelten beide oliën wanneer blootgesteld aan een temperatuur van 30 graden Celsius. Met andere woorden, ze worden olie-achtig wanneer ze in aanraking komen met de huid. Dit kenmerk van Babassu maakt het gemakkelijk om aan te brengen en het wordt snel opgenomen. Bovendien laat het geen vettig laagje achter op de huid. En dit is nog een karakteristiek die vergelijkbaar is voor kokosolie en Babassu-olie.

GEUR

Inderdaad, het is moeilijk om duidelijk te zeggen welke olie beter ruikt, omdat iedereen hierover een andere mening heeft. Het is simpelweg een kwestie van smaak. Uiteraard kunnen sommigen de geur van kokosolie aangenaam, neutraal of irriterend vinden. Er zijn twee opties voor degenen die de geur van kokosnoot niet kunnen verdragen. Ten eerste kan de persoon proberen om verfijnde kokosolie te vinden, die helaas niet alleen meer de typische geur heeft, maar ook enkele van de voedende stoffen mist. Ten tweede kan de persoon een bijna geurvrije Babassu-olie kiezen (gezien als bijna neutraal).

SAMENSTELLING

Kokosolie en babassu-olie bevatten een reeks van verzadigde vetzuren, waaronder myristinezuur, palmitinezuur, stearinezuur, oliezuur en linolzuur. Bovendien bevat kokosvet 50% laurinezuur, wat verantwoordelijk is voor de kenmerken van de olie. Het percentage van het zuur is hoger in Babassu-olie. Daarbij is olie verkregen uit de Babassu-palmboom rijk aan fytosterol, vitamine E en antioxidanten.

KENMERKEN

Als het gaat om de werking van de oliën, zijn deze vrijwel hetzelfde. Beide producten zijn ideaal om te hydrateren, voeden, en werken perfect voor haar- en huidverzorging. Als het gaat om kokosolie, kan het worden gebruikt voor aromatherapeutische doeleinden. Echter, zoals eerder vermeld, zou niet iedereen tevreden zijn met de geur die deze witte olie heeft.