Hoe het talgsecretie te verminderen?

Een van de meest voorkomende aandoeningen van de huid is een overmatige talgsecretie. Er zijn veel behandelingen beschikbaar voor het regelen van talgproductie, maar het verminderen van de talgproductie zou het beste zijn. Talg, ook wel olieachtig talg of sebum genoemd, is een vettig substantie die wordt geproduceerd door de talgklieren die de poriën in de huid bedekken. Troebelheid van de huid, acne, vette of glanzende huid, mee-eters, glimwormen en pukkels worden vaak veroorzaakt door een overmatige talgproductie.

Veel mensen zoeken naar manieren om de talgproductie te verminderen en meer controle te krijgen over hun huid. Gelukkig zijn er veel manieren waarop dit kan worden gedaan. Hieronder worden enkele tips gegeven voor het verminderen van talgsecretie en het verbeteren van de algehele gezondheid van de huid:

Gebruik producten met natuurlijke ingrediënten

Het is belangrijk om producten te gebruiken met natuurlijke ingrediënten die helpen bij het verminderen van talgproductie. Natuurlijke ingrediënten zoals tea tree-olie, aloë vera, kamille, calendula en salicylzuur zijn bekend om hun vermogen om talgproductie te verminderen en de huid te helpen bij het reinigen en verzachten. Zorg ervoor dat u de producten test voordat u deze op uw huid aanbrengt, omdat sommige ingrediënten allergische reacties of andere ongewenste effecten kunnen veroorzaken.

Een natuurlijk middel dat veel mensen gebruiken is het drinken van bittere of zoete melk. Bittere melk heeft eigenschappen die helpen bij het verwijderen van overtollige talgproductie en andere gifstoffen. Deze melk bevat lactic acid, dat de pH van de huid reguleert en de huid helpt voeden met voedingsstoffen. Zoete melk, gemaakt met cakemeel en honing, kan ook worden gebruikt voor hetzelfde doel.

Vermijd producten die olie bevatten

Producten zoals make-up, lotion, zonnebrandcrème, haarlak en haarstylingproducten, die veel olie bevatten, kunnen een overmatige talgsecretie veroorzaken. Probeer deze producten te vermijden of te zoeken naar producten die geen of weinig olie bevatten. Make-up kan worden vervangen door minerale make-up, die geen olie bevat. Zonnebrandcrème kiest u het beste met een SPF van minimaal 30 en een lichtgebruinde basis om talgproductie te verminderen.

Houd uw huid schoon

Het schoonmaken van de huid twee keer per dag is essentieel om de talgproductie te verminderen. Acne, oneffenheden en onzuiverheden zijn vaak het gevolg van overmatige talgproductie. Gebruik producten met natuurlijke ingrediënten om de huid vrij te houden van vet of talg. Het is ook belangrijk om milde, sulfaatvrije reinigingsmiddelen te gebruiken die een zachte reiniging geven en toch voldoende reiniging bieden. Vermijd scrubmiddelen of toners die de huid te veel uitdrogen, wat kan leiden tot een onbalans in de talgproductie.

Gebruik een exfoliant

Exfoliant gebruiken is belangrijk om talgproductie te verminderen, omdat het de verstopte poriën helpt schoon te maken en de productie van talg vermindert. Gebruik een milde scrubcreme of lotion om de huid twee tot drie keer per week te scrubben. Vermijd het gebruik van stevige scrubs of agressieve producten die kunnen leiden tot overmatige huidirritatie.

Drink genoeg water

Het is belangrijk om genoeg water te drinken om talgproductie te verminderen. Water helpt bij het hydrateren van de huid, het voorkomt de verstopping van de poriën en het verbetert de algehele gezondheid van de huid. Probeer acht tot tien glazen water per dag te drinken.

Gebruik gezichtsmaskers

Het gebruik van gezichtsmaskers kan helpen bij het reinigen van de poriën en het verminderen van talgproductie. Er zijn verschillende gezichtsmaskers beschikbaar, met verschillende bestanddelen die helpen om de overtollige talgproductie te verminderen. Zelfgemaakte maskers met ingrediënten zoals komkommer, honing, yoghurt of banaan zijn effectief in het verminderen van talgproductie.

Gebruik geen schoonheidsproducten

De meeste schoonheidsproducten zoals haarverf, shampoo, conditioner, make-up en haarstylingproducten bevatten chemicaliën die de talgproductie kunnen verhogen. Probeer, waar mogelijk, producten zonder chemicaliën of synthetische ingrediënten te gebruiken. Zelfgemaakte shampoo en conditioner van ingrediënten zoals oliën, azijn en honing kunnen helpen bij het verminderen van talgsecretie.

Gezond eten

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die helpen bij het reguleren van talgproductie. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A, E en C, zoals fruit, groenten en volle granen, helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid van de huid. Het is ook belangrijk om voedingsmiddelen te vermijden die rijk zijn aan suiker, vet en zout. Voedingsmiddelen zoals rijst, zuivel, vlees, vis en noten bevatten ook stoffen die helpen bij het behoud van een gezonde huid.

Gebruik een warmwaterdouche

Het gebruik van een warmwaterdouche is een effectieve manier om talgproductie te verminderen. Door de warmwater douche hier en daar, houdt u de huid strak en helpen de warmwaterstraaltjes om overtollige talg te verwijderen. Gebruik het warmwateroplosser nadat u een gezichtsmasker heeft aangebracht.

Doe wat lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is een goede manier om de talgsecretie te verminderen